Video: jeugd traint weer bij Alfa Sport, Schinveld werkt aan protocol

29249

Terwijl bij Alfa Sport in Oirsbeek de jongste jeugd woensdagavond weer is begonnen met trainen, wordt er bij Olympia Schinveld nog gewerkt aan een protocol verantwoord sporten.Door het coronavirus werd er wekenlang niet gevoetbald.

Tientallen jongens met sprankelende ogen sprintten van de parkeerplaats naar het voetbalveld in Oirsbeek. Afgezet door hun ouders, die overigens niet op het complex mogen. Dat is een van de richtlijnen waar de voetbalclub zich aan moet houden van de overheid. "We vinden het belangrijk dat kinderen weer kunnen sporten. We volgen de richtlijnen op die de overheid heeft opgesteld. Zo wordt er niet gedoucht na de training en zijn ouders voorlopig niet welkom op het complex", zegt voorzitter Paul Lintzen.

Roy Cornelissen voorzitter van voetbalclub Olympia Schinveld werkt nog met zijn club aan een protocol om de trainingen in goede banen te gaan leiden. "Het zijn toch een aantal voorwaarden we aan moeten voldoen. We werken nu aan een plan om de kinderen alsnog een paar weken te laten trainen, maar dat zal niet gebeuren voor 11 mei", zegt de voorzitter. De oorspronkelijke zomerstop begint al over een paar weken. "We zijn zelf ook jong geweest en we weten hoe graag de kinderen willen voetballen, dus als er een mogelijkheid is gaan we proberen om onze jonge leden nog een paar weken te laten trainen."
 

 

Weerfoto mei

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019