Video: organisatie lichtstoet Schinveld blij met besluit

28385 De lichtstoet in Schinveld gaat zaterdag gewoon door. Dat heeft de organiserende carnavalsvereniging Sjilvend Alaaf besloten in overleg met de gemeente en de veiligheidsregio.

Het was dagenlang onzeker of het evenement wel door kon gaan vanwege de uitbraak van het coronavirus vlak over de grens bij Schinveld. De afgelopen dagen werd al opgeroepen om geen evenementen te organiseren waar veel mensen samenkomen. Dat zou voor een verdere verspreiding van het virus kunnen zorgen.

Wel wordt kasteleins verzocht om mensen vooral buiten het café van een drankje te voorzien. Mensen lopen immers binnen het grootste gevaar op besmetting.

De lichtstoet in Schinveld is met zo'n zestig uitbeeldingen en duizend deelnemers de grootste lichtstoet in Limburg. De bont gekleurde en met lichtjes versierde stoet trekt vanaf 19.30 uur door het centrum van Schinveld.

 

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

 

 

weerfoto maart

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019