Voerendaal kampt met zwerfvuil

28854

De gemeente Voerendaal heeft het afgelopen jaar meer afval uit het buitengebied moeten verwijderen. Medewerkers van de gemeente moesten 243 maal in actie komen vanwege gedumpt afval. Dat is een lichte stijging tegenover de 228 dumpingen een jaar eerder. 

De stijging komt als een verrassing omdat de gemeenteraad had besloten dat inwoners twee keer per jaar gratis grof vuil naar het milieupark kunnen brengen. Uit cijfers van Rd4 blijkt echter dat inwoners van Voerendaal nauwelijks gebruikmaken van deze service. Onlangs werd op een landweg tussen Barrier en Retersbeek een berg vuilniszakken gedumpt. Op de Midweg werd zelf een complete huisraad achter gelaten.

In een reactie aan de krant laat burgemeester Wil Houben weten dat hij zich zorgen maakt over het vele zwerfvuil. Het opruimen van het afval is een groot probleem in deze tijd. Vanwege het coronavirus zitten diverse medewerkers van de buitendienst thuis. Ook mensen uit de werkvoorziening zijn niet meer inzetbaar. 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019