Voerendaal wil 28 wegen afsluiten

29633

Om kosten te besparen heeft de gemeente Voerendaal plannen om 28 wegen af te sluiten voor het doorgaande verkeer. Voetgangers, fietsers en agrariërs kunnen wel gebruik blijven maken van de wegen.

De gemeente krijgt de komende jaren te maken met een forse overschrijding van het budget voor het wegbeheerplan. Dat werd duidelijk tijdens een inspectie van het 153 kilometer lange wegennetwerk in Voerendaal. Naast dat onlangs werd besloten om het budget te verhogen heeft de gemeente gekeken naar waar mogelijk gespaard kan worden. 

De 28 wegen liggen veelal in het buitengebied van de gemeente en hebben een gezamenlijke lengte van iets meer dan 17 kilometer. Volgens de gemeente is het niet noodzakelijk dat hier auto's komen. De gemeente gaat wel nog in gesprek met omwonenden, hulpdiensten en agrariërs.

Een bijkomend effect van het afsluiten van de wegen is dat het ook zal bijdragen aan het verminderen van het sluipverkeer, maar ook enkele illegale activiteiten zoals het dumpen van afval en stroperij.

weerfoto juni

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019