Vooralsnog geen subsidie voor bouwprojecten

30922

De gemeente Heerlen krijgt vooralsnog geen subsidie van het Rijk voor bouwprojecten in het centrum. De gemeente had gehoopt op een bijdrage van 9,7 miljoen uit de pot Woonimpuls.

De gemeente Heerlen was volgens dagblad de Limburger de enige Limburgse gemeente die een aanvraag voor subsidie had ingediend. De subsidie woonimpuls is door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gevuld met 1 miljard euro dat in drie rondes verdeeld wordt.

Doel van de subsidie is om minstens 65.000 extra betaalbare woningen in Nederland te bouwen. Vooral in de Randstad is er een groot tekort aan betaalbare woningen. 

Met de bijna 10 miljoen euro wil de gemeente Heerlen 19 bouwprojecten in het centrum van de stad mogelijk maken. Aan de hand van het Urban Bidboek Heerlen worden in de komende jaren leegstaande kantoren en winkels omgevormd naar woningen. 

Voor de gemeente Heerlen rest nu niets anders dan waar mogelijk de aanvraag verder uit te werken en bij een tweede ronde in te dienen.

 

weerfoto september

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019