Zuid-Limburgse Federatiefeest Schimmert jaartje doorgeschoven

28870

Het Zuid-Limburgs Federatiefeest voor schutterijen in Schimmert gaat komende zomer niet door in verband met de coronavirus. Het ZLF zal nu in juli 2021 worden gehouden. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Eerder werd al de loting voor de optocht van de schutterijen afgelast. "We kunnen de verspreiding van het virus alleen maar te lijf gaan door de maatregelen van de overheid na te leven. Dit heeft uiteraard ook grote invloed op de organisatie van het ZLF", legt de organisatie van het ZLF uit. 

"In goed overleg samen met de Zuid-Limburgse Schutters Federatie en de gemeente Beekdaelen is er dan ook besloten om het Zuid-Limburgs Federatiefeest in Schimmert te verplaatsen naar 2021."

Schimmert kreeg vorig jaar de organisatie van het Zuid-Limburgse Federatiefeest omdat Eys deze niet op zich wilde nemen. Daardoor zal het ZLF twee keer achter elkaar in de gemeente Beekdaelen gehouden, want in 2019 was de schutterij in Puth de organisator. Het ZLF is na het OLS het tweede grootste schuttersfeest in Limburg.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019