Criminelen proberen Nancy (47) op te lichten met bizar coke-verhaal

Foto: ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 15/10/2021 om 17:35
Laatst bewerkt op 15/10/2021 om 18:04

Criminelen hebben vrijdag de 47-jarige Nancy Hollender uit Kerkrade op een bizarre manier proberen op te lichten door haar te linken aan een onderschept transport van 22 kilo coke. 

De hevig verbouwereerde vrouw vertelt: "Ik werd op mijn werk gebeld door iemand die zei dat hij van de douane in Amsterdam was. Ik kreeg te horen dat mijn BSN-nummer en mijn naam waren gebruikt voor criminele activiteiten en dat mijn BSN-nummer was hierdoor geblokkeerd was. Tegelijkertijd kreeg ik te horen dat er een onderzoek naar mij gestart was." 

22 kilo coke
"De reden hiervoor was dat, zo werd me medegedeeld, in een shipment 22 kilo cocaïne gevonden was en dat op het betreffende shipment op mijn naam stond", legt Hollender verder uit. Bovendien werd mij uitgelegd dat er een adres was gevonden en dat dit mijn adres bleek te zijn. Ik kreeg te horen dat de politie hier al was gaan kijken, maar dat ik daar niet aanwezig was." 

Nancy Hollender wist niet haar overkwam. "Vervolgens kreeg ik de vraag gesteld of ik iets af wist van de gevonden partij coke. Ik had zoiets van: wat heb ik nu aan mijn fiets hangen?! Het klonk zo geloofwaardig allemaal, ik moest zelfs pen en papier erbij pakken en zijn naam met bijbehorend met batch-ID noteren. Zelfs het dossier ID werd mij doorgegeven."

Telefoonverbinding niet verbreken
Voortdurend werd tegen de Kerkraadse aan de andere kant van de lijn gezegd dat ik de verbinding niet zelf mocht verbreken, zo legt ze uit. "Er werd mij verteld wat er in het dossier stond én ik kreeg de vraag of het klopte dat ik zestien verschillende bankrekeningnummers had op mijn naam en of ik in bezit was van vijf huizen."

"Ik zei dat dit niet klopte, waarna ik te horen kreeg dat dan waarschijnlijk gestolen was waar ze criminele activiteiten mee deden uitvoeren. Ik mocht hier ook niet met andere mensen over praten in mijn omgeving want het kon misschien wel iemand van mijn directe omgeving of zo kunnen zijn."

Hoeveel staat op uw bankrekening?
Hollender kreeg pas echt argwaan toen zij de vraag kreeg voorgelegd van de 'douanier' hoeveel zij op dat moment precies op haar bankrekening had staan. "Toen heb ik meteen de verbinding verbroken. Ik heb hierna de politie gebeld en dit doorgegeven. Ik wil de mensen waarschuwen dat men probeert om anderen met deze truc op te lichten."

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties