Crisisnoodopvang Ubachsberg loopt volgens planning

foto: iStock
Gepubliceerd op 8/12/2023 om 14:05
Laatst bewerkt op 8/12/2023 om 14:17

Over een maand komen 250 asielzoekers naar Ubachsberg en de voorbereiding daarvoor, lopen volgens de gemeente Voerendaal volgens planning.

'Alles rondom de crisisnoodopvang loopt volgens planning', laat een gemeentewoordvoerster aan ZO-NWS weten. 'De grond is gesaneerd en exploitatiebeheerder IMA is gestart met de inrichting van het terrein, denk daarbij aan infra, woonunits en gezamenlijke ruimtes. De verwachting is dat het terrein klaar is voor kerst.'

De gemeenteraad van Voerendaal ging vorige maand akkoord met de tijdelijke opvang van 250 asielzoekers in Ubachsberg. De opvang komt op een braakliggend terrein aan de Bergseweg. Omdat de bodem daar vervuild was, werd in november gestart met de sanering. Het plan voor de tijdelijke opvang zorgde voor veel commotie in Ubachsberg.

Zaterdag 6 januari is tussen 10.00 en 13.00 uur een open dag voor omwonenden. Twee dagen later worden de eerste bewoners gehuisvest.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties