Definitief besluit Beekdaelen: 'Één servicebalie, twee informatiepunten'

foto: iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 1/09/2022 om 09:28
Laatst bewerkt op 1/09/2022 om 10:03

De servicebalies in de gemeente Beekdaelen worden gecentraliseerd op één locatie in Nuth. Wel blijven er informatiepunten in Schinnen en Schinveld.

Een meerderheid van de raadsfracties zou de voorkeur hebben uitgesproken voor het centraliseren van de servicebalies. 

Tijdens de coronacrisis is een groot deel van de diensten gedigitaliseerd. Bewoners maken daardoor steeds vaker gebruik van de website waarop bijvoorbeeld bepaalde producten thuis besteld kunnen worden. Ook zou één locatie het inplannen van werknemers efficiënter maken waardoor de gemeente een snelbalie kan openen. 

Op de informatiepunten die in Schinnen en Schinveld komen kunnen inwoners naast informatie ook hulp krijgen bij het digitaal aanvragen van producten en diensten. 

De informatiepunten als ook de snelbalie worden medio oktober gerealiseerd.  

Geen draagvlak
In juli bleek uit een onderzoek van de gemeente nog dat er geen draagvlak was voor het sluiten van de servicebalies. 

Hoewel bijna 8 op de 10 inwoners goed in staat is zaken online te regelen ging een groot deel van de inwoners van de voormalige gemeenten Schinnen en Onderbanken niet akkoord met het sluiten van hun servicebalies. 

Lees ook: Onderzoek Beekdaelen: 'Geen draagvlak sluiten servicebalies'

Ook de raad was eerder nog tegen de centralisatieplannen. In oktober vorig jaar floot de gemeenteraad het college nog terug met een raadsbrede motie. Het college moest volgens de partijen eerst in gesprek met inwoners en ondernemers. 

Lees ook: Raad Beekdaelen dwingt college tot terugtrekken besluit sluiten servicebalies

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties