Delta Fiber wil glasvezel aanleggen in Beekdaelen

foto © ZO-NWS | Delta Fiber
Gepubliceerd op 20/09/2021 om 17:41
Laatst bewerkt op 20/09/2021 om 18:03

Delta Fiber Netwerk wil in Beekdaelen een glasvezelnetwerk gaan aanleggen. Daartoe is maandag een samenwerkingsovereenkomst getekend met de gemeente.

Beekdaelen is de eerste gemeente in Zuid-Limburg waar Delta Fiber glasvezel wil aanleggen. Eerder werden meerdere gemeenten in Noord- en Midden-Limburg voorzien van glasvezel. De campagne om genoeg abonnementen te verkrijgen start binnenkort in Schinveld, Amstenrade, Doenrade en Oirsbeek. Daarna volgen de overige kernen.

Delta Fiber wil het glasvezelnetwerk realiseren als minimaal 35% van de inwoners een abonnement afsluit bij één van de aanbieders op hun netwerk: Caiway, Delta, Helden van Nu of Online.nl Dat kan tot 17 november. Melden inwoners zich vóór die datum aan, dan is de glasvezelaansluiting zelf gratis. De abonnementen zijn overigens vergelijkbaar met die van de reeds bestaande kabelmaatschappijen.

In de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente zijn de juridische en financiële kaders vastgelegd. "Ik ben blij dat de dorpen en het buitengebied van Beekdaelen nu de kans krijgen om aan te sluiten op een snel en stabiel glasvezelnetwerk. Zo is ook Beekdaelen voorbereid op de steeds digitaler wordende samenleving", zegt wethouder Jos Timmermans.

Advertenties