VIDEO: Derby MVV-Roda gestaakt na tumult op tribunes

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 29/10/2021 om 21:20
Laatst bewerkt op 30/10/2021 om 10:25

MVV-Roda JC had vrijdagavond een prachtige voetbalhappening moeten worden, maar eindigde na 42 minuten spelen bij een tussenstand van 0-0 in mineur toen scheidsrechter Joey Kooij het duel definitief staakte. De reden: voortdurend tumult op de tribunes, waardoor zelfs de ME het veld moest opkomen.  

Voetbalminnend Zuid-Limburg leefde er al een week naartoe, de burenruzie tussen de aartsrivalen van weleer MVV en Roda JC. In stadion De Geusselt betraden de matadoren even voor acht uur het kunstgrasveld om de degens te gaan kruisen. Na het Maastrichtse volkslied op het veld ten gehore gebracht door volkszangeres Beppie Kraft, logischerwijs alleen maar uit volle borst meegezongen door het thuispubliek, floot scheidsrechter Joey Kooij voor het beginsignaal. Pikant waren de namen van het viertal Alberg, Keulen, Remans en Souren in de beginopstelling van de thuisclub. 

Dit omdat zij eerder hun kunsten vertoonden bij de opponent uit Kerkrade. Het was Alberg die na nauwelijks vijf minuten spelen de opgerukte Bouchouari met een charge torpedeerde, maar Kooij streek over zijn hart en hield zijn kaarten nog op zak. De 400 meegereisde fans van Roda JC zagen vanuit het volgepakte uitvak dat de eerste mogelijkheid van de wedstrijd voor MVV was. Ntelo knalde van twintig meter afstond op de lat. 

Nadat de eerdergenoemde Alberg vlak daarop overigens al het veld geblesseerd had moeten verlaten, was het wederom MVV-spits Ntele die kansrijk was, maar zijn kopbal ging gelukkig voor Roda langs de verkeerde kant van de paal,. De gastheren speelden veel feller en nauwkeuriger dan de Roda-formatie, die vijf minuten voor rust pas de eerste keer via Pflücke MVV-doelman Matthys aan het werk zette. 

Daarna was het klaar met voetballen. Supporters van Roda en MVV bestookten elkaar op de tribunes herhaaldelijk met vuurwerk. Het brandende spul werd zelfs op het veld gegooid, waardoor de ME het veld op moest komen om de rust in De Geusselt weer weder te laten keren.  Kooij besloot nog enige tijd en veel overleg om de derby definitief te staken. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties