Dode baby Brunssum: nieuw rapport NFI nodig

Gepubliceerd op 10/12/2018 om 11:02
Laatst bewerkt op 18/01/2021 om 09:06

 

Hoe kwam de vijf maanden oude baby Fabian in Brunssum precies om het leven? Dik een jaar na dato weet justitie dat nog steeds niet.

Daarom is het NFI nu gevraagd een nieuw rapport te maken over de toedracht, bevestigt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) desgevraagd tegenover LOO-tv. Deze zaak loopt hierdoor behoorlijke vertraging op.

"De doodsoorzaak is ernstig hersentrauma, dat weten we inmiddels. Maar hoe dat veroorzaakt is, dat is nog steeds onduidelijk", zegt Ingrit Reuterink van het OM. "Onlangs zijn bij de rechter-commissaris in Maastricht alle procespartijen als de advocaten van de twee verdachten en de officier van justitie bij elkaar geweest om vragen over de precieze toedracht te formuleren voor het NFI. Daar zal een nieuw rapport uit moeten volgen."

Baby Fabian overleed in oktober vorig jaar. In eerste instantie was de conclusie dat het jongetje om het leven was gekomen door het zogenoemde shaken-baby-syndroom en klappen op zijn hoofd, maar dat is nu dus klaarblijkelijk nog altijd onduidelijk.

Ook een reconstructie op de plaats delict in het pand aan de Bongardstraat gaf niet de gewenste antwoorden. De twee oppasouders van Fabian, die enige tijd vastzaten in deze zaak, zijn nog altijd verdacht van doodslag op de peuter. Tijdens de verhoren door de recherche hebben zij altijd ontkend iets met de dood van de baby in hun woning te maken te hebben gehad.

Het is door de ontstane vertraging nog onduidelijk wanneer de zaak bij de rechtbank in Maastricht verder gaat.

 

Advertenties