Dode man Roda JC Ring waarschijnlijk slachtoffer oplichting

Dode Roda Stadion Wiebachstraat
Foto © ZO-NWS | Track 88
Gepubliceerd op 1/07/2022 om 09:26
Laatst bewerkt op 9/01/2023 om 11:19

Diefstal en oplichting liggen waarschijnlijk ten grondslag van de dood van de man die vorige week om het leven kwam bij het Parkstad Limburg Stadion. Dat blijkt uit het onderzoek van de politie.

Het slachtoffer, een 33-jarige man uit het Duitse Zülpich, had een afspraak met twee mannen. Doel van het treffen was het wisselen van grotere coupures zwart-geld voor kleinere biljetten. Dat geld maakte weer deel uit van de verkoop van een woning die het slachtoffer online te koop had aangeboden. 

Echter zodra de mannen het geld van het slachtoffer hadden gingen zij er vandoor. In de poging dit te voorkomen kwam de Duitser onder de auto van de verdachten. De man overleed ter plaatse.

De politie laat weten dat deze werkwijze van oplichters al meerdere slachtoffers heeft gemaakt in Zuid-Limburg, België en Duitsland. De oplichters geven zich uit als een Luxemburgse investeringsmaatschappij die interesse heeft in vastgoed of andere dure spullen die online aangeboden worden.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties