Door Interpol gezochte Poolse criminelen opgepakt in Heerlen

Foto: Politie Kerkrade-Oost
Gepubliceerd op 18/04/2024 om 09:03
Laatst bewerkt op 18/04/2024 om 09:47

De politie heeft onlangs in Heerlen twee Poolse criminelen opgepakt. Het duo was in hun vaderland op de vlucht geslagen na te zijn veroordeeld tot lange celstraffen. Dat bevestigt hun advocaat Peter van Geelkerken tegenover ZO-NWS. 

Uit informatie over het onderzoek waar deze omroep over beschikt, blijkt dat één van de twee Polen enige tijd geleden door de rechter in zijn geboorteland is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf wegens grootschalige oplichting. Hij bestelde onder meer via internet speelgoed van het merk Lego, maar betaalde hier nooit voor. Nadat de rechter hem voor deze vergrijpen veroordeelde sloeg hij op de vlucht.

Ook de andere Pool nam de benen. Hij was veroordeeld voor verboden wapenbezit.  Het voortvluchtige duo stond internationaal gesignaleerd door Interpol en kon mede hierdoor onlangs aangehouden worden in Heerlen. Het tweetal verbleef in Zuid-Limburg voor werk. De rechtbank in Amsterdam heeft inmiddels besloten dat de mannen moeten werden overgeleverd aan Polen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties