Doorbraak: ontvoerde Floor en Mees uit Wijnandsrade gevonden in Oostenrijk

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 5/01/2021 om 16:12
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:02

De sinds 2014 spoorloos verdwenen Floor en Mees Werres uit Wijnandsrade, die werden ontvoerd door hun moeder Miriam, zijn in Oostenrijk teruggevonden. Dat laat hun vader Xander Werres weten aan ZO-NWS nadat hij hierover dinsdagmiddag is ingelicht door de Limburgse politie. 

Zeven jaar geleden verdwenen Floor (dan 11 jaar) en Mees (dan 7) van de aardbodem, samen met hun moeder. Tegen deze Miriam A., verdacht van kinderontvoering, liep al geruim een Europees arrestatiebevel. "Ik was op zolder en plotseling stonden er twee agenten aan de deur", vertelt een verbijsterde en tevens blije vader Xander tegen deze omroep. 

"Zij duwden mij een telefoon in de handen. Ik kreeg Bob Willemsen van het coldcase team van de Limburgse politie aan de lijn. Hij zei: 'wij hebben je kinderen teruggevonden'. Ik kan het nog steeds niet geloven. Miriam ligt schijnbaar in Innsbruck in het ziekenhuis en zo is het allemaal aan het rollen gekomen. Jeugdzorg in Oostenrijk is ingeschakeld en ook in Nederland", vervolgt Werres. 

"Hier had ik nooit meer rekening mee gehouden. Mijn kinderen zijn teruggevonden, ongelofelijk! En ze leven! Ik moet het allemaal nog even op me laten inwerken en bespreken wat er nu moet gebeuren." Het openbaar ministerie (OM) in Maastricht vaardigde in 2016 een internationaal opsporings- en arrestatiebevel uit tegen Miriam A. uit Wijnandsrade.

Ze werd gezocht, omdat ze haar kinderen Mees en Floor, die onder voogdij van Bureau Jeugdzorg Limburg staan, aan het gezag onttrok. Moeder en kinderen woonden half 2014 in Wijnandsrade, maar verdwenen nadat de rechtbank de kinderen onder toezicht stelde. Jarenlang ontbrak van hen ieder spoor. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties