Drama Brunssum: stiefvader werd als eerste in schuur neergeschoten

Foto: (c) ZO-NWS I Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 23/12/2022 om 07:30
Laatst bewerkt op 23/12/2022 om 07:37

Leon B. (39) uit Heerlen heeft dinsdagavond eerst de bewoner, de stiefvader, neergeschoten in de schuur achter diens woning aan de Koolhofstraat in Brunssum. Daarna bracht hij de 14-jarige Gianna in het huis om het leven, blijkt uit onderzoek van de recherche.

De achterkant van de woning was daarom een tijd lang ruimschoots afgezet. B., een huisvriend van het gezin, schoot dinsdagavond rond 22.15 uur de 40-jarige stiefvader in de schuur in zijn hoofd, waarna hij de woning naar binnen ging. Hier trof hij in eerste instantie Gianna aan, die door de Heerlenaar eveneens werd neergeschoten. Haar moeder (38) werd geraakt door een kogel in haar arm.

Schutter Leon B. sloeg daarna in de genoemde woning aan de Koolhofstraat de hand aan zichzelf met zijn vuurwapen. De zwaargewonde Heerlenaar werd, net zoals de neergeschoten stiefvader en moeder van de overleden Gianna, naar het ziekenhuis gebracht, alwaar hij enige tijd later kwam te overlijden.

Hij kon, zoals ZO-NWS al eerder meldde, in het ziekenhuis niet meer worden verhoord door de recherche omdat hij niet meer terug bij kennis kwam als gevolg van de verwondingen. De toestand van de neergeschoten stiefvader is nog altijd zeer kritiek. De recherche heeft hem daardoor nog niet kunnen horen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties