Drie opties voor raad Beekdaelen voor bedrijventerrein Rode Beek

Foto: (c) ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 10/09/2021 om 16:54
Laatst bewerkt op 10/09/2021 om 17:08

De gemeenteraad van Beekdaelen komt maandag 13 september bij elkaar om een besluit te nemen over de toekomst van het bedrijventerrein Rode Beek tussen Schinveld en Brunssum. 

De gemeente voert al sinds 2019 een juridische strijd met de staat over het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein. Struikelblok is de NAVO-basis in Geilenkirchen. Het beoogde bedrijventerrein ligt namelijk op een aanvliegroute richting de landingsbaan. 

De staat vroeg de gemeente in eerste instantie duidelijk te maken dat naast gebouwen ook 'andere objecten' niet hoger mochten zijn dan twaalf meter. Maar na dat aangepast te hebben werd het bestemmingsplan alsnog afgekeurd. Deze keer omdat er geen rekening werd gehouden met een invliegfunnel. 

Het college heeft daarom drie keuzes voorbereid. De raad kan er voor kiezen toch een invliegfunnel op te nemen in het bestemmingsplan, het hele plantraject opnieuw op te pakken of het plan niet meer doorzetten. 

Omdat de laatste optie het meest binnen de door de raad gestelde kaders valt heeft deze de voorkeur van het college. Echter, hebben gemeenteraadsleden maandag het laatste woord. 

Reclame

Advertenties