Drugszaak: taakstraffen voor betrokken oud-militairen

foto: iStock
Gepubliceerd op 29/02/2024 om 13:12
Laatst bewerkt op 29/02/2024 om 18:44

Zes oud-militairen zijn door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot voornamelijk taakstraffen. Een zevende verdachte in deze grote drugszaak in Kerkrade ging vrijuit wegens gebrek aan bewijs.

Hoofdverdachte Ali B. kreeg één maand cel en een taakstraf van 240 uur. De oud-militair wordt gezien als de spil in de zaak. Ook acht de rechtbank bewezen dat B. zich schuldig heeft gemaakt aan witwassen en het telen en verwerken van hennep. 

De zaak kwam aan het licht toen hij in april 2017 werd betrapt met een zak wiet in zijn auto. Uit telefoon tabs bleek dat nog meer, inmiddels oud-militairen, betrokken waren bij de productie van en handel in wiet. Eén van de verdachten heeft zich bovendien schuldig gemaakt aan diefstal van stroom voor zijn hennepplantage.

Volgens dagblad De Limburger was het wel of niet deel uitmaken van een criminele organisatie een belangrijk thema tijdens de behandeling van de zaak. In het geval van de hoofdverdachte en twee andere mannen vindt de rechter dat daarvoor voldoende aanwijzingen zijn. 

De taakstraffen die verder variëren van 150 uur tot 60 uur zijn relatief laag omdat er ruim 6,5 jaar zit tussen het strafbare feit en de veroordeling.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties