DSM fuseert met Zwitsers geur- en smaakbedrijf

Foto © ZO-NWS | Wikipedia
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 31/05/2022 om 09:12
Laatst bewerkt op 31/05/2022 om 09:25

Chemiereus DSM gaat fuseren met het Zwitserse smaak- en geurstoffenconcern Firmenich. Dat maakten de twee bedrijven dinsdag bekend. 

DSM wil zich voortaan volledig gaan richten op voeding en gezondheid voor mens en dier. Het bedrijf verkocht daarom al een aantal bedrijfsonderdelen. 

Na de fusie zullen er zo'n 28.000 mensen werken bij DSM-Firmenich. Daarnaast komt de omzet van de twee bedrijven samen uit op zo'n 14 miljard euro. De fusie moet de bedrijven een leidende rol geven op het gebied van voeding, persoonlijke verzorging en welzijn. 

DSM-Firmenich krijgt twee hoofdkantoren. Een in Maastricht en een in het Zwitserse Kaiseraugst. 

Het Zwitserse Firmenich bestaat sinds 1895 en maakt geuren en smaken. Het is daarmee het grootste particulier geur- en smaakbedrijf ter wereld. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties