DSM verkast na 120 jaar van Heerlen naar Maastricht

Foto: © Website DSM
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 15/07/2021 om 10:45
Laatst bewerkt op 15/07/2021 om 10:52

Het bedrijf DSM (Dutch State Mines) heeft besloten om het hoofdkantoor te verplaatsen. Het bedrijf dat meer dan honderd jaar geleden is opgericht in Heerlen verkast met het hoofdkantoor naar Maastricht. Dat meldt de gemeente Heerlen donderdagochtend.

De nieuwe locatie moet komen in het centrum van de hoofdstad van de provincie. In Wyck vlak bij het treinstation, hotels en andere voorzieningen. Het perceel bestaat uit twee gebouwen: een historisch monument en een bioscoop. Eind 2023 moet het gebouw klaar zijn.

Burgemeester Roel Wever van de gemeente Heerlen betreurt het vertrek van DSM. “Dat deze band nu wordt verbroken vinden wij eerlijk gezegd zeer teleurstellend. Het vertrek van het hoofdkantoor van DSM uit Heerlen is een aderlating voor de stad en de mijnstreek, je wordt er treurig van. Met de verhuizing voelt het alsof DSM de band met het mijnverleden definitief wil verbreken”, reageert de burgervader op het besluit van DSM.

DSM zegt nauw samen te gaan werken met de gemeente Heerlen om een geschikte nieuwe eigenaar te vinden voor het kantoor.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties