Duurzaamheid ook zichtbaar bij oude panden

foto © ZO-NWS | Mikko Kriek
Gepubliceerd op 7/09/2022 om 14:04
Laatst bewerkt op 7/09/2022 om 14:51

Dit jaar staat duurzaamheid centraal tijdens de Open Monumentendagen. Dit jaar zijn er op 10 en 11 september door heel Nederland diverse monumenten geopend. Zo ook in Voerendaal.

Bezoekers kunnen met eigen ogen ontdekken wat er allemaal bij komt kijken om een monument te verduurzamen. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte voor de geschiedenis van de gebouwen. Zo is bij Hoeve Ten Hoven een 3D reconstructie te zien van de Romeinse Villa Voerendaal.

Op kasteel Cortenbach worden vanaf 14.00 uur rondleidingen verzorgd. Bovendien nemen ook het Freulenshuis en de Sint Laurentiuskerk in Voerendaal deel aan het evenement.

Met ruim één miljoen bezoekers is Open Monumentendag één van de grootste culturele evenementen in Nederland. De organisatie zorgt er samen met meer dan 300 lokale comités voor dat duizenden gebouwen tijdens dit evenement hun deuren gratis openen voor het publiek.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties