Eerste tiny house Op de Bees gevestigd

Foto: Annemieke Spier
Gepubliceerd op 13/11/2023 om 09:52
Laatst bewerkt op 13/11/2023 om 12:58

In Schimmert is het eerste tiny house geplaatst. Dat gebeurde zondag aan Op de Bees.

In totaal komen er 11 kleine huisjes.

Een Tiny House mag maximaal een woonoppervlak van 50 vierkante meter hebben. De gemiddelde prijs van zo'n huisje in Schimmert ligt rond 175.000 euro en dat is door de gestegen prijzen hoger dan vooraf werd gedacht.

Het idee voor een Tiny House park kwam van de gemeente Beekdaelen. Na een eerste oproep voor geïnteresseerden kwamen meer dan 100 reacties binnen. 'We hebben daaruit een selectie gemaakt van mensen met de grondgedachten community en duurzaamheid.', zegt wethouder Jan Hermans, wethouder in Beekdaelen.

Eén stel gaat zelfs gescheiden leven, naast elkaar in aparte huisjes. 'Mijn partner heeft vier kinderen en dan is zo'n huisje wel erg klein als er bezoek komt. Bovendien werk ik vaak thuis met coachklanten. Het zou vervelend zijn als ik dan mijn vriend moet wegsturen', zegt Nicole Pol.

Naar verwachting zijn alle huizen nog voor de zomer van volgend jaar bewoond.

Bekijk hieronder nog een keer de reportage over de start van de bouw van de tiny houses:

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties