Eis: taakstraf en voorwaardelijke celstraf tennisleraar Brunssum

Gepubliceerd op 21/03/2023 om 16:52
Laatst bewerkt op 21/03/2023 om 17:22

De officier van justitie eist voor de rechtbank in Maastricht een taakstraf van 240 uur voor de 30-jarige Bryan K. Ook een voorwaardelijke celstraf van drie maanden vindt justitie op zijn plaats.

De man moest zich dinsdag verantwoorden voor ontucht met minderjarigen. "De verdachte heeft zijn positie als tennisleraar gebruikt en misbruikt en heeft alleen oog voor zichzelf gehad", lichtte de officier van justitie de eis toe.

De ontucht zou hebben plaatsgevonden van december 2015 tot en met eind 2020. Bryan K. was op dat moment als tennisleraar actief bij een tennisvereniging in de Landgraafse wijk Ubach over Worms. De zaak kwam aan het rollen na een klacht vanwege handtastelijkheden.

Lees ook: Tennisleraar uit Brunssum verdacht van ontucht met tienerleerlingen

Tijdens het daarop volgende onderzoek kwamen meer feiten aan het licht. Met te opzichtige complimenten op social media, privé-uitnodigingen, seksuele toespelingen en volhardende verzoeken trok de Brunssumer zijn slachtoffers over de streep. 

Vanwege het gedragspatroon van R. vindt het Openbaar Ministerie een begeleiding door de reclassering op zijn plaats. De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties