Extra begeleiding bij overstap naar VMBO-school

foto: iStock
Gepubliceerd op 13/01/2022 om 15:37
Laatst bewerkt op 13/01/2022 om 17:29

Voor kinderen in een kwetsbare positie in diverse parkstadgemeenten komt er extra begeleiding bij de overstap van de basisschool naar een vmbo-opleiding. De gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf nemen deel aan het initiatief van het ministerie van Onderwijs. 

Doel is om de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor wordt het kind voor de duur van één jaar ondersteund door een maatschappelijk werker. De ondersteuning begint in het laatste half jaar van de basisschool. Naast de praktische hulp zoals ondersteuning bij de aanmelding en het verduidelijken van de brieven van de school, moet ook de onzekerheid bij kinderen worden weggenomen.

De Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg neemt de coördinatie voor haar rekening. De betreffende wethouders van de gemeente laten aan 1Limburg weten positief te zijn over het project.

 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties