Extra raadsvergadering openhouden noodopvang Schinnen

Foto © ZO-NWS | Yves Lacroix
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 5/10/2022 om 09:27
Laatst bewerkt op 5/10/2022 om 10:00

De gemeenteraad van Beekdaelen heeft nog geen besluit genomen over het al dan niet langer openhouden van de noodopvang voor asielzoekers in Schinnen. De raad gaat de komende twee weken in gesprek en beslist dan tijdens een extra raadsvergadering. Dat werd dinsdagavond tijdens de raadsvergadering besloten. 

Het besluit komt na een motie van GroenLinks en de PvdA. In de motie riepen de twee partijen op om het besluit om de noodopvanglocatie begin november te sluiten, te heroverwegen. Dit zou nodig zijn omdat de verdeling van vluchtelingen in Nederland op dit moment slecht georganiseerd is. 

Twee brieven die de gemeente diezelfde dag nog ontvangen had van de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en de Veiligheidsregio Zuid-Limburg zette de motie kracht bij, maar riepen ook vragen op. De vergadering werd daarom tijdelijk geschorst. 

De schorsing leidde tot een voorstel van Jos Pieper van de Vernieuwingsgroep. "Juist omdat de opvang van vluchtelingen zo'n belangrijk thema is, denken wij dat het verstandig is om die verzoeken eerst goed te bestuderen."

Hij stelde voor om volgende week een besloten sessie te houden met de raad waarin de inhoud van de brieven besproken kan worden, maar ook het advies van het college kan worden overwogen. Dat zou op korte termijn gevolgd moeten worden door een raadsvergadering waar de motie opnieuw besproken kan worden. 

Clasina Debets en Lars Kockelkoren van GroenLinks en de PvdA gingen daarmee akkoord. 

Lees ook: GroenLinks Beekdaelen wil noodopvang Schinnen langer open houden

Eerder werd door de gemeenteraad besloten om de noodopvanglocatie per 8 november te sluiten. In een eerdere rondvraag van ZO-NWS gaf een meerderheid van de partijen nog aan achter het besluit te blijven staan. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties