FC Emmen wil Roda JC’er Pflücke, maar vangt bot bij Duitser

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 10/12/2021 om 12:38
Laatst bewerkt op 10/12/2021 om 12:42

FC Emmen heeft concrete interesse in Roda JC’er Patrick Pflücke (25), maar de Duitser heeft de kampioenskandidaat uit de Keuken Kampioen Divisie laten weten niet naar Drenthe te willen verkassen. Dat bevestigen bronnen rondom de middenvelder vrijdag tegenover ZO-NWS.

De ambitieuze Emmenaren - die beschikken over een behoorlijk spelersbudget - wilden Pflücke tijdens de komende winterstop graag overnemen van Roda, maar de kleine linkspoot heeft de huidige nummer vier van de eerste divisie ‘nee’ verkocht. Het is al langer bekend dat Pflücke hoopt op een overstap naar de Eredivisie. 

De linkspoot staat nog een tot medio komend jaar onder contract in het Parkstad Limburg Stadion. De Duitse middenvelder, die in het verleden meerdere wedstrijden speelde voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van Duitsland,  kwam in 2020 naar Roda en tekende hier, na een korte testperiode waarin hij indruk maakte op de technische staf, een tweejarig contract. 

Tijdens zijn eerste seizoen in Kerkraadse dienst ontpopte de middenvelder zich als belangrijke speler met dertien doelpunten en vijf assists. Dit seizoen trof Pflücke tot nu toe vijf keer doel. Vorig seizoen had Sparta concrete interesse in hem, maar een transfer nar Rotterdam ging uiteindelijk niet door. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties