Film over Kleine Zusters van de Heilige Joseph in première

foto: film 'Zusters' Zorba Huisman
Gepubliceerd op 15/04/2023 om 20:29
Laatst bewerkt op 15/04/2023 om 20:43

In Filmhuis De Spiegel in Heerlen is zaterdag een documentaire over de Kleine zusters van de H. Joseph in première gegaan. In de documentaire staat hun inzet voor vluchtelingen uit Oekraïne centraal.

Burgemeester Roel Wever van Heerlen en regisseuse Zorba Huisman hielden voorafgaand aan de première een inleiding. 

De congregatie werd in 1872 opgericht en begon destijds met 6 zusters. Het groeide uit tot meer dan 3.000 zusters en 21 kloosters. Huize de Berg aan de Gasthuisstraat in Heerlen is één van die kloosters waar tegenwoordig 30 zusters wonen.

Toen de vluchtelingenstroom als gevolg van de oorlog in Oekraïne op gang kwam, bood het klooster onderdak aan 150 vluchtelingen. In de documentaire 'Zusters’ van regisseuse Zorba Huisman ontmoeten we de vrouwen en kinderen die vanuit een hopeloze situatie opgevangen worden in het Heerlense klooster Huize de Berg.

De documentaire ‘Zusters’ is op zondag 16 april om 17.10 uur ook te zien in het programma Kruispunt op NPO2.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties