Film VVV over geschiedenis Parkstad Limburg regio

foto: Visit Zuid-Limburg
Gepubliceerd op 16/06/2021 om 09:34
Laatst bewerkt op 16/06/2021 om 10:00

Visit Zuid-Limburg, de Zuid-Limburgse VVV, heeft een film gemaakt over de geschiedenis van de regio Parkstad Limburg. De film ‘Parkstad, door de tijden heen’ laat het boeiende verleden zien van een streek die zich telkens opnieuw uitvindt.

"De film behandelt de vijf dominante tijdsperiodes: de Romeinen, ridders & rovers, mijntijd, transitiejaren en nieuw elan. Visit Zuid-Limburg kreeg hulp van vele enthousiaste inwoners. Ze zijn onze ware ambassadeurs." zegt Anya Niewierra, algemeen directeur van Visit Zuid-Limburg.

Niewierra: "De streek kende een ritme van bloei, neergang, sloop en dan weer opkrabbelen en de nieuwe tijd omarmen. Dat bewogen verleden maakt Parkstad tot wat het nu is: eigenwijs en anders."

Afgelopen maandag ging de film in première in het Royal Theater. De film is gratis te bekijken in de kleine cinema in de nieuwe Visit Zuid-Limburg Heerlen-Parkstad Experience in het Maankwartier in Heerlen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties