Formatie nieuwe Roda-top rond, presentatie op 3 augustus

Gepubliceerd op 28/07/2020 om 16:22

Roda JC zal begin augustus bekend gaan maken wie de algemeen directeur, voorzitter én leden van de Raad van Commissarissen bij de Kerkraadse club worden. Dat blijkt uit informatie waar ZO-NWS over beschikt. 

Volgens insiders hebben de funders van Roda JC die in de zogeheten stichting Phoenix zitten, de zakenmensen Bert Peels, Stijn Koster, Roger Hodenius en Frans Herberighs namens de Mercuriusgroep, de bovengenoemde functies ingevuld en dus de nieuwe top van de club geformeerd. Namens de funders voerden onder andere Peels en Herberighs de gesprekken met kandidaten. 

Op 3 augustus, als Roda JC in de avonduren in het Parkstad Limburg Stadion de oefenwedstrijd tegen mede-eerstedivisionist FC Eindhoven speelt, zullen voorafgaand aan dit duel onder andere de namen van de nieuwe top van de Kerkraadse eerstedivisionist gepresenteerd worden tijdens een sponsorevent. Onder andere sponsors hebben voor deze bijeenkomst in de businessclub in het Parkstad Limburg Stadion een uitnodiging, ingezien door deze omroep, ontvangen.

In dit schrijven staat onder andere het programmaonderdeel: 'Live RodaJC-talkshow waarin wij u graag meenemen in onze plannen voor de toekomst en groot nieuws bekend gemaakt wordt.' Martijn Kuijer, zoon van oud-Roda-voorzitter Serve Kuijer, wordt in de wandelgangen genoemd als één van de kandidaten voor een plek in de Raad van Commissarissen van de Kerkraadse club.

Datzelfde geldt voor SP-kopstuk Ron Meyer, op dit moment nog raadslid in Heerlen en voormalig landelijk voorzitter van de Socialistische Partij. Ook hij zou in beeld zijn voor een plaats in de nieuw te vormen RvC van Roda. Meyer, opvallende aanwezige op de tribune van stadion Kaalheide onlangs tijdens de besloten oefenwedstrijd van Roda JC tegen de amateurs van Alfa Sport, was zelf niet bereikbaar voor een reactie.

Voor de functie van algemeen directeur zingt de naam van een man die in de wereld van de automotive heeft gewerkt rond. Officieel houdt alles en iedereen binnen Roda JC zijn kaken hieromtrent op dit moment stijf op elkaar. Na het aantreden van een nieuwe AD zal interim-directeur Karel Bouckaert per direct vertrekken, zo heeft hij zelf al meerdere malen gezegd. Jeffrey van As zit al enige tijd op zijn post binnen de directie als technisch directeur. 

De sollicitatieprocedure voor de topfuncties bij Roda JC werd in de afgelopen tijd mede begeleid door het Maastrichtse bedrijf Delfin, in de persoon van Frank van Buren. Hij onderhoudt nauw contact met funder Peels en was eveneens aanwezig op de tribune bij de oefenwedstrijd van Roda JC tegen amateurclub Alfa Sport uit Oirsbeek. Delfin bracht eerder naar buiten dat de nieuwe algemeen directeur van Roda eind juni bekend gemaakt zou gaan worden, maar dat is dus een later moment geworden.

Frank van Buren was ondanks herhaaldelijke terurbelverzoeken niet bereikbaar om commentaar te geven over de voortgang van de sollcitatieprocedure. 

 

weerfoto Juli

 

Advertenties