Fors duurdere nieuwbouw VV Amstenrade gestart

foto: gemeente Beekdaelen
Gepubliceerd op 23/03/2023 om 14:00
Laatst bewerkt op 23/03/2023 om 14:23

De bouw van het nieuwe clubgebouw van Voetbal Vereniging Amstenrade is donderdag van start gegaan.

Het project is onderdeel van de bredere gebiedsontwikkeling De Gyselaar in Amstenrade. Beekdaelen wil daar voorzieningen creëren die belangrijk zijn voor de vitaliteit en leefbaarheid van Amstenrade. Zo zijn er plannen voor een school, een zorgcentrum voor ouderen, een gymzaal, een bibliotheek en een ruimte voor allerlei verenigingen. De openingshandelingen werden donderdag verricht door door de huidige voorzitter van de voetbalvereniging Jean Joosten, wethouder Peter Janssen en oud-voorzitter van de voetbalvereniging Harrie Geurten.

In december bleek uit een brief van het college aan de raad dat de kosten voor de tweede keer hoger uitkwamen dan eerder beraamd. Was het bedrag eerder dat jaar al verhoogd naar 1,9 miljoen euro, in december bleek er nog drie ton bij te komen zodat het totale kostenplaatje uitkomt op 2,2 miljoen euro. Dat is ruim twee keer zoveel als oorspronkelijk beraamd.

Dat de nieuwbouw fors duurder uitvalt is volgens het college volledig toe te schrijven aan de fors duurder geworden grondstoffen, stijgende loonkosten en de inflatie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties