Fortuna boekt nederlaag tegen Go Ahead Eagles

Gepubliceerd op 8/01/2023 om 07:22
Laatst bewerkt op 8/01/2023 om 07:33

Na Roda JC is ook voor Fortuna Sittard de tweede seizoenshelft slecht begonnen. In eigen stadion verloor Fortuna zaterdagavond met 0-2 van Go Ahead Eagles.

Fortuna speelde een matige wedstrijd en tegen de ploeg uit Deventer had het 90 minuten lang weinig in te brengen. Vlak voor rust keer Fortuna al tegen twee doelpunten achterstand aan.

Fortuna was aanvankelijk dicht bij de openingstreffer, maar Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange voorkwam die kans van Burak Yilmaz. Het was Bas Kuipers die voor de mannen uit Deventer de score opende. Vlak voor rust stond Bobby Adekanye helemaal vrij voor Fortuna-doelman Ivor Pandur en tikte de 0-2 eenvoudig binnen.

Ook de wissels die Fortuna-trainer Vélazquez in het spel bracht, veranderden niets aan het matige Fortuna. Pandur wist nog te voorkomen dat Go Ahead Eagles de 0-3 kon binnentikken.