Fortuna geeft verdedigend cadeautjes weg aan PSV: 1-3

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 7/03/2021 om 17:01
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

Vooral door verdedigend niet goed opletten van Fortuna, kon PSV in Sittard zondagmiddag met een 1-3 zege huiswaarts te keren.

De keeperssoap rond Piet Velthuizen en keeperstrainer Sieb Dijkstra hield de gemoederen in Sittard en ook daar buiten in de afgelopen dagen behoorlijk bezig. Hoofdtrainer Sjors Ultee, die een conflict had met Dijkstra over de niet fitte Velthuizen, zal ongetwijfeld blij zijn geweest dat de geblesseerde Yanick van Osch tegen de Eindhovense topclub weer terug onder de lat stond.

Het duel met PSV was nog maar een paar minuten onderweg of Van Osch had al het nakijken. Goalgetter Eran Zahavi gleed een voorzet keurig binnen, voordat de doelman van de Sittardenaren kon ingrijpen. Veel eerder dan gehoopt keek Fortuna hierdoor tegen de grote Brabantse favoriet al tegen een achterstand aan: 0-1.

Toch beet de thuisploeg daarna goed van zich af en kreeg onder andere via Lisandro Semedo een grote mogelijkheid om de gelijkmaker te produceren. Maar zoals zo vaak in het voetbal als je als ploeg dit nalaat, krijg je aan de andere kant de rekening gepresenteerd. Het was wederom Zahavi die de punt van de schoen maar tegen de bal hoefde te zetten: 0-2.

Na rust kabbelde de wedstrijd enige tijd voort. Tot uit het niets de voor Sebastian Polter ingevallen Emil Hansson vrij kon inschieten vanaf de rand van het strafschopgebied. De buitenspeler zag tot zijn eigen afgrijzen echter dat zijn schuiver langs de verkeerde kant van de paal verdween.

De paal was ook aan de andere kant onderwerp van gesprek, een dikke 25 minuten voor tijd. De scherp spelende PSV'er Zahavi draaide een vrije trap tegen het aluminium naast de verslagen op de grond liggende Van Osch. De Eindhovenaren hieven secondenlang de armen teleurgesteld in de lucht, maar daar had de mee opgekomen Fortuna-verdediger George Cox natuurlijk geen boodschap aan.

Hij draaide zich meteen daarna knap vrij en pegelde compleet onverwacht de aansluitingstreffer hoog tegen de touwen: 1-2. De thuisploeg probeerde het nog wel, maar toen invaller Noni Madueke een pegel afvuurde en de 1-3 aantekende, was het pleit definitief beslecht.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.