Fortuna kan geen vuist maken tegen FC Groningen

Gepubliceerd op 25/10/2020 om 14:08

Fortuna Sittard heeft ook zondag niet de eerste overwinning van het seizoen weten te boeken. FC Groningen was in het Fortuna Stadion met 1-3 te sterk.


Trainer Kevin Hofland slachtofferde rechtsback Lazaros Rota, na een paar mindere optredens in de Fortuna-defensie. Hofland begon achterin met Martin Angha, Branislav Ninaj, Roel Janssen en George Cox.

Echter was er weinig te zien van deze omzetting. Vroeg in de wedstrijd had Roel Janssen geen grip op aanvaller Jorgen Strand Larsen, die de score namens de Groningers opende.
Daarna werd in de Sittardse opbouw het middenveld van Fortuna vele malen overgeslagen om kansen te creëren. Centrale verdediger Branislav Ninaj zocht telkens met lange ballen de Duitse spits Sebastian Polter, die op zijn beurt Mats Seuntjens of Lisandro Semedo aan de flanken in stelling moest brengen. Maar deze pogingen leverden niets op.

Nadat Larsen voor zijn tweede treffer van de middag tekende en de score verdubbelde (0-2), was Fortuna pas één keer gevaarlijk geweest. Lisandro Semedo kreeg een grote kans cadeau van de Groningse defensie. Doelman Sergio Padt pareerde het schot zonder al te veel moeite. Fortuna kwam de eerste helft niet meer onder de Groningse druk uit, maar de schade bleef enigszins beperkt. Fortuna en Groningen gingen rusten bij een 0-2 stand.

In de rust greep de Fortuna-trainer in door Polter en Cox te wisselen. Laatstgenoemde liet evenals Roel Janssen spits Strand Larsen wegglippen en scoren. Lazaros Rota en Emil Hansson kwamen voor het tweetal binnen de lijnen.

Ook in de eerste tien minuten van de tweede helft had Fortuna het zwaar en moest doelman Koselev redding brengen. Toch lukte het de Sittardenaren om de aansluitingstreffer te maken. Mats Seuntjens benutte een strafschop, nadat Martin Angha in het zestien meter-gebied onderuit werd gehaald. Met rushes van Emil Hansson aan de linkerflank leek er meer te halen voor de Sittardenaren en leek het er lange tijd op dat FC Groningen de kluts kwijt was. Uitendelijk nam routinier Bart van Hintum de Groningse fc bij de hand en besliste de wedstrijd met een bekeken schot uit een vrije trap. 1-3. Wereldster Arjen Robben kwam vanwege fysieke klachten niet in actie. De buitenspeler werd in onderling overleg met de medische staf niet opgenomen in de wedstrijdselectie.

In Sittard luiden de noodklokken, want Fortuna is sinds zondagmiddag hekkensluiter en heeft met achtereenvolgend Ajax, PEC Zwolle, Feyenoord en Vitesse en pittig schema voor de boeg.
 

weerfoto oktober

Advertenties