Fortuna: Luhukay en Groenendijk genoemd als opvolger Hofland

Gepubliceerd op 13/11/2020 om 11:26
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:22

De namen van Jos Luhukay, Alfons Groenendijk en ook Reinier Robbemond zingen nadrukkelijk rond als eventuele kandidaten voor het hoofdtrainerschap van Fortuna Sittard nadat Kevin Hofland deze week werd ontslagen.

Luhukay, Groenendijk en Robbemond hebben op dit moment ieder geen club. Eerstgenoemde mag op het trainersvak het meest ervaren genoemd worden. De geboren Venlonaar was onder andere trainer bij 1. FC Köln, SC Paderborn 07, Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg, 1. FC Nürnberg, Hertha BSC en VfB Stuttgart, waarna hij in Engeland aan de slag ging bij Sheffield Wednesday.

Nadat hij hier was ontslagen ging Luhukay aan de slag bij wederom een Duitse club: FC St. Pauli. In juni dit jaar werd hij hier op straat gezet. Alfons Groenendijk, die als spelers enkele seizoenen actief was bij Roda JC en daardoor enkele jaren in Zuid-Limburg woonde, werkte in het verleden als hoofdtrainer bij onder andere FC Den Bosch, Excelsior en ADO Den Haag. In juli dit jaar ging hij als assistent bij Al-Wahda in de Emiraten, maar dit avontuur duurde maar kort.

Reinier Robbemond was laatstelijk werkzaam bij PSV als assistent maar moest hier vertrekken toen Mark van Bommel werd ontslagen als hoofdtrainer. Eerder stond hij als hoofdtrainer voor de groep bij het Brabantse TOP Oss en was hij assistent-trainer bij Willem II.

Fortuna speelt volgend weekend thuis tegen Feyenoord en verwacht ruim daarvoor al de nieuwe trainer te hebben aangesteld. Sjors Ultee, die assistent was van Hofland en tevens technisch manager is bij de Sittardenaren, neemt op dit moment de honneurs van de vertrokken Bingelradenaar waar op het trainingsveld. 

weerfoto november

Advertenties