Fortuna Sittard speelt gelijk tegen PEC Zwolle

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 6/11/2020 om 22:12
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:22

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond in Sittard met 2-2 gelijk gespeeld tegen PEC Zwolle.

Fortuna lijkt zich prettig te voelen bij de nieuwe 5-3-2 formatie en oogde in de eerste helft fel en gretig. De Sittardenaren kwamen tweemaal op voorsprong, maar de eerste overwinning van het seizoen zat er niet in.

De ploeg van Kevin Hofland zat kort op de tegenstander en wist op de juiste momenten druk te zetten, wat een vroege voorsprong opleverde. Aanvaller Emil Hansson wist in zesde minuut de bal op eigen helft te onderscheppen en stoomde op richting de PEC-goal. Na een één-tweetje met Zian Flemming kwam de Zweed oog-in-oog met PEC-doelman Michael Zetterer. Met een sierlijk schot draaide hij de bal om de zwevende keeper in de verre hoek: 1-0.

Het eerste wapenfeit van de Zwollenaren kwam van de voet van Mustafa Saymak. Zijn schot was een poging van afstand, eindigde hoog in de tribunes en was niet meer dan een speldenprik te noemen. Fortuna bleef ondertussen druk uitvoeren en georganiseerd spelen. Het eerstvolgende gevaar kwam dan ook van de geel-groenen, toen Zetterer tot twee maal toe een sta in de weg was op schoten van de opgekomen linksback George Cox.

PEC leek ietwat wanhopig de diepte te zoeken via lange ballen richting Borussia Dortmund-huurling Immanuel Pherai. De ploeg van John Stegeman vertoonde pas kleur op de wangen nadat de felle Jorrit Smeets het veld moest verlaten vanwege duizeligheid. Samuel Moutoussamy kwam voor hem in het veld. Terwijl de Sittardenaren geen moment in gevaar kwamen, was het nota bene verdediger Jaroslaw Jach die een splijtende pass van Immanuel Pherai achter de eigen doelman Yanick van Osch kopte en de stand weer gelijk trok.

In het slot van de eerste helft kreeg Fortuna alsnog loon naar werken. Bij een scrimmage in het zestienmetergebied van de Zwollenaren werd de bal niet goed uitverdedigd en stond George Cox net zoals een week eerder in de Johan Cruijff Arena op de juiste plek om een harde poeier af te vuren op de PEC-goal. Doelman Zetterer zat er nog aan, maar het schot bleek te hard voor zijn handschoenen en de bal rolde vervolgens in de rechterhoek. De Sittardse formatie ging alsnog met een 2-1 voorsprong de rust in.

Fortuna kon na rust niet lang genieten van de voorsprong. Tien minuten na de hervatting ging PEC-aanvoerder Thomas Lam achter de bal staan om vervolgens een vrije trap op schitterende wijze in de linkerbovenhoek te krullen: 2-2. Niet veel later paste de actief coachende Hofland zijn tweede wissel toe. Dit keer eentje die niet uit nood geboren was, maar een wijziging om aanvallender te gaan spelen. Middenvelder Tesfaldet Tekie moest plaatsmaken voor buitenspeler Lisandro Semedo.

Fortuna, dat in de eerste helft de boventoon voerde, zag een beter PEC uit de kleedkamers komen en kwam zelfs goed weg bij een bal van Mike van Duinen op de paal na een scherpe voorzet van Van Wermeskerken. In de slotfase van de wedstrijd werd met de inbreng van Branislav Ninaj en Nassim El Ablak een dubbele wissel toegepast. Het duo verving Jach en Hansson. Maar het mocht voor de eindstand niet meer uitmaken.

Fortuna mag een puntje bijschrijven en staat, net zoals vorig seizoen, na acht wedstrijden op drie punten. FC Emmen en Sparta Rotterdam hebben op dit moment evenveel punten, maar beide clubs moeten dit weekend nog in actie komen.