Fortuna tankt nieuwe moed, maar pakt weer geen punten

Gepubliceerd op 1/11/2020 om 10:08

Een ingecalculeerd verlies, zaterdagavond van Fortuna Sittard. De ploeg deed het bij vlagen aardig in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven: 5-2. 

Trainer Kevin Hofland en zijn secondanten hadden besloten om in een 5-3-2 systeem spelen. Dat hield in dat de nieuwkomers Ben Rienstra en Jaroslaw Jach in het centrum van de verdediging waren neergezet. De Sittardenaren kwam al vroeg in Amsterdam op voorsprong via George Cox. 

In het laatste kwartier voor rust kwam Ajax langszij door een makkelijk gegeven strafschop die in twee instanties werd benut door Davy Klaassen. Vlak voor de thee benutte Klaassen weer een kans waarna beide teams gingen rusten: 2-1. In het tweede bedrijf kreeg Fortuna kansen via Angha en Polter. 

Arbiter Siemen Mulder greep niet in bij het natrappen van Ajax-aanvaller Neres, VAR Pol van Boekel deed dit ook niet. Het was diezelfde Neres die debutant Brian Bobby op maat bediende: 3-1. Via twee strafschoppen hierna (Tadic en Promes) tilden de Amsterdammers de stand naar 5-1, waarna werderom Cox voor de Sittardse gasten nog tegen wist te scoren. 

Het Fortuna van Hofland verloor dus weliswaar van een kampioenskandidaat, maar toch waren er momenten die de club moed moeten geven. De volgende tegenstander is PEC Zwolle in Sittard. Dan zal er toch punten gepakt moeten worden, willen de Sittardenaren van de laatste plek af gaan komen. 

 

weerfoto oktober

 

Advertenties