Fortuna toont veerkracht en pakt eerste punt

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 27/09/2020 om 11:23
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 21:23

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond gelijk gespeeld tegen AZ Alkmaar. In de slotfase van de wedstrijd pakte de ploeg van Kevin Hofland een punt: 3-3.

In het Fortuna Sittard Stadion keken de Fortunezen in de 79ste minuut nog tegen een 1-3 achterstand aan.

Door een doelpunt van Zian Flemming kwam Fortuna op voorsprong. Veertien minuten later trok Dani de Wit met een soepele voetbeweging de stand weer gelijk. Na rust liep AZ door geklungel in de Sittardse defensie uit naar 1-3. Doelpunten werden gemaakt door Teun Koopmeiners en Myron Boadu.

Ruim tien minuten voor tijd rechtte Fortuna de rug met dank aan een treffer van invaller Emil Hansson. De aanvaller werd door Hofland geslachtofferd na de twee verliespartijen tegen FC Twente en SC Heerenveen. Hij startte de eerste twee wedstrijden in de basis, maar moest zaterdag genoegen nemen met plek op de reservebank. Ben Rienstra die eveneens de eerste twee wedstrijden speelde zat niet eens bij de wedstrijdselectie. Tesfaldet Tekie en Lisandro Semedo deden vanaf het begin mee.

Diep in de blessuretijd viel de verlossende treffer. Met een venijnig schot wist Zian Flemming AZ-doelman Bizot in de korte hoek te verschalken. Meteen daarna klonk het eindsignaal en dat betekent dat Fortuna in de Eredivisie dit seizoen van de hatelijke nul af is.
Volgende week gaan de Sittardenaren op bezoek bij PSV. De club waarmee trainer Kevin Hofland de landstitel veroverde in zijn periode als speler. Zondag 4 oktober wordt in het Philips Stadion om 16:45 uur afgetrapt.