Fortuna treft de man die Sittard terug naar de Eredivisie kopte

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 22/12/2020 om 11:58
Laatst bewerkt op 22/12/2020 om 15:57

Fortuna Sittard treft dinsdag RKC Waalwijk met Finn Stokkers in de gelederen: de man die op 28 april 2018 12.000 toeschouwers in extase bracht door de club na zestien jaar afwezigheid terug de Eredivisie in te koppen.

Stokkers, geboren in Barendrecht, maakte tegen Jong PSV het enige doelpunt, waardoor de uitslag van de concurrenten er niet meer toededen en het sprookje uitkwam. 

Hij was twee en een half seizoen in Sittardse dienst en liet in die periode 25 keer het net bollen. De meeste treffers maakte de spits echter in de Jupiler League (heden Keuken Kampioen Divisie, red.) In het Eredivisie seizoen dat daarop maakte hij vijf doelpunten.

Dinsdag keert de doelpuntenmaker van beroep terug in Sittard. In een leeg stadion en in een ander shirt. De ploeg van Sjors Ultee is gewaarschuwd, want Stokkers wist in de afgelopen vier wedstrijden drie keer het net te vinden. 

Bij de seizoenstart was een basisplek voor de spits nog niet vanzelfsprekend. Hij moest toen nog Fortuna-huurling Vitalie Damascan voor zich dulden. Inmiddels heeft Stokkers ten kosten van Damascan een basisplek veroverd en mag hij zich met vier doelpunten topscorer noemen van de Waalwijkse formatie. 

RKC Waalwijk is op de ranglijst met twaalf punten op de dertiende plek terug te vinden op de ranglijst. De Sittardenaren hijgen de ploeg van Fred Grim in de nek en passeren RKC bij een overwinning. Fortuna staat op de veertiende plaats met tien punten.

De wedstrijd in het Fortuna Stadion begint om 16:30 uur. Na afloop verschijnt er een uitgebreid wedstrijdverslag op ZO-NWS.nl
 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties