Fortuna verliest bij RKC Waalwijk

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 18/02/2023 om 08:49
Laatst bewerkt op 18/02/2023 om 09:03

Fortuna heeft een voorsprong tegen RKC Waalwijk weggegeven. De ploeg van trainer Julio Velázquez verloor in het Mandemakers Stadion met 3-1.

RKC zette Fortuna vanaf het begin flink onder druk en doelman Ivor Pandur moest zijn ploeg herhaaldelijk redden. Na een kwartier spelen leek RKC op voorsprong te komen maar Pandur wist de bal weg te werken. Aan de andere kant was Burak Yilmaz dicht bij scoren maar de bal ging rakelings over. Even later was RKC opnieuw dicht bij de openingstreffer maar ook dat schot faalde.

Vlak na rust kwam Fortuna op voorsprong dankzij Burak Yilmaz. RKC zette alle zeilen bij om de achterstand weg te werken en dat lukte een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd. Michiel Kramer schoot de bal hard in de netten bij de Fortuna goalie. RKC bleef druk zetten en schakelde Fortuna met nog twee doelpunten definitief uit.

In de 9 minuten blessuretijd lukte het Fortuna niet meer om de achterstand weg te werken. Coach Julio Velázquez moest een deel van de tweede helft vanaf de tribune toekijken. Scheidsrechter Bas Nijhuis had hem een rode kaart gegeven vanwege commentaar.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.