Fortuna wil 'hypermodern trainingscomplex'

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 21/09/2022 om 09:43
Laatst bewerkt op 21/09/2022 om 09:49

Fortuna Sittard wil een ‘hypermodern trainingscomplex’ gaan bouwen. Dat laat de club weten in een persbericht. Hierin is de naam bekend gemaakt van de partij die de meerderheid van de aandelen gaat overnemen: Principion Holding B.V.

Dit bedrijf wordt grootaandeelhouder van Fortuna. De Nederlandse holdingmaatschappij - opgericht door Atilla Aytekin en Umut Akpinar - neemt een nieuw aandelenpakket over van Fortuna-voorzitter Isitan Gün, waarmee het aandelenpakket op een totaal van 65 procent komt. De overname ligt momenteel ter goedkeuring bij de licentiecommissie van de KNVB.

Het Amsterdamse bedrijf is inmiddels ruim een jaar verbonden aan de Sittardse Eredivisionist. In mei 2021 werd Principion gepresenteerd als nieuwe mede-eigenaar van Fortuna. Een samenwerking die smaakte naar meer, waardoor onlangs het traject in gang werd gezet om een meerderheidsbelang te nemen. Na het afronden van het traject zijn de aandelen in handen van Principion Holding (65%), Isitan Gün (20%), Stichting Fortuna Sittard (10%) en STAK (5%, waaronder het gouden aandeel). 

Gün, die nauw betrokken zal blijven bij de club, over de aanstaande overname: “Dit is een mooie mijlpaal in de toch al rijke historie van Fortuna. We zijn zes jaar geleden bij Fortuna ingestapt om te laten zien dat je soms buiten de gebaande paden moet durven te manoeuvreren om succesvol te worden. Dit heeft ons door de jaren heen veel gebracht, met als tastbare herinneringen de promotie naar de Eredivisie én het inmiddels vijfde seizoen op het hoogste niveau. Dit willen we continueren, maar dan op een andere schaal. Om dit te realiseren is het verder instappen van Principion cruciaal.  Dit geeft ons de slagkracht, ook financieel, om die stappen te maken.”

Het Amsterdamse Principion heeft vanaf het moment van instappen drie pilaren benoemd voor een strategische focus: de herentak, de nieuw op te richten vrouwentak en de jeugdopleiding. Voor het seizoen 2022/2023 werd aanzienlijk geïnvesteerd in Fortuna 1, terwijl in diezelfde periode een competitief en Eredivisie-waardig Fortuna Vrouwen werd opgericht. Tevens is er meer focus komen te liggen op het versterken en ontwikkelen van de jeugdteams en -opleiding.

Atilla Aytekin gaat dieper in op de toekomstplannen. “Fortuna heeft in de afgelopen jaren mooie stappen gezet. Door gericht te investeren willen we in de komende jaren nog grotere stappen maken. We willen doorgroeien naar de begroting van een subtopper in Nederland. Daarnaast willen we bijvoorbeeld nieuwe inkomstenstromen aanboren en de verschillende faciliteiten van de club vernieuwen en verbeteren. En we willen een hypermodern trainingscomplex bouwen", legt Aytekin verder uit. 

"Alles moet erop gericht zijn om het maximale uit deze mooie club te halen, op alle facetten. Hierin ligt ook een belangrijke rol voor de fans, die we nauw willen betrekken bij de club. Een concreet voorbeeld hiervan is de nieuwe Fortuna-app, waar de focus ligt op engagement met de achterban. We hopen dat we deze op korte termijn kunnen uitrollen, waarmee Fortuna de eerste club is met deze nieuwe app voor supporters.”

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties