Fortuna wint verrassend van Heerenveen

Gepubliceerd op 26/01/2023 om 08:23
Laatst bewerkt op 26/01/2023 om 08:34

Fortuna Sittard heeft met 2-0 gewonnen van SC Heerenveen. Embaló en Yilmaz maakten de doelpunten.

Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Kristijan Bistrovic kreeg na 25 minuten een goede kans, maar de bal werd door de Heerenveen-keeper weg getikt. Ook de kansen van Fortuna die daarna in de eerste helft werden gecreëerd faalden.

Na rust kwam Fortuna op voorsprong. Yilmaz gaf Embalo een voorzet en die rondde het succesvol af: 1-0. Maar ook de Friezen hadden scoringsdrang en doelman Ivor Pandur voorkwam dat de stand gelijk kwam. In de laatste minuut van de blessuretijd werd Burak Yilmaz onderuit gehaald door doelman Mous van Heerenveen. Dat leverde Fortuna een strafschop op en Yilmaz zette daarmee de eindstand op het scorebord: 2-0.