Gemeente Heerlen helpt stichting Sant'Egidio Parkstad met nieuwe grootkeuken

© ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 17/12/2021 om 11:03
Laatst bewerkt op 17/12/2021 om 11:12

Stichting Sant'Egidio Parkstad krijgt 50.000 euro subsidie van de gemeente Heerlen voor het inrichten van een grootkeuken in de Bovengrondse Vakschool in Heerlerheide. 

Momenteel worden de maaltijden die de stichting voorbereidt afgehaald in het centrum van Heerlen, Hoensbroek en Kerkrade. Met de nieuwe grootkeuken kan de stichting die voorheen bekend stond als Caritas045, haar dienstverlening uitbreiden naar Heerlerheide. 

“Als gemeente bekommeren we ons om ouderen en mensen die eenzaam zijn”, zegt wethouder Adriane Keulen. “Maar helaas slagen we er lang niet altijd in om iedereen te bereiken die dit soort hulp toch hard nodig heeft."

Tot nu toe worden de maaltijden bereid in de keuken van een voormalig klooster The Abbey in Cadier en Keer, maar daarvan schiet de capaciteit tekort. Ook is de logistiek ingewikkeld en vormt de reisafstand een probleem voor de vrijwilligers van Sant'Egidio.

De inrichting van een nieuwe grootkeuken kost anderhalve ton. Door deels gebruik te maken van tweedehands materialen en de kortingen van welwillende leveranciers wist de stichting de kosten terug te brengen. De gemeente dicht nu het laatste gat van 50.000 euro.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties