Landgraaf verlengt samenscholingsverbod wéér door overlast

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 29/09/2023 om 16:09
Laatst bewerkt op 29/09/2023 om 16:47

De gemeente Landgraaf verlengt opnieuw het samenscholingsverbod voor twee gebieden met een half jaar. Ook wordt er een verbod voor een nieuw overlastgebied toegevoegd.

Het is de tweede keer dat het verbod wordt verlengd. Dit verbod houdt in dat overlast veroorzakende jongeren tot 23 jaar op bepaalde plekken niet bij elkaar mogen komen in groepen van drie of meer personen.

Het verbod geldt al een jaar voor de gebieden rondom het centrum van Schaesberg en het centrum van Waubach en gaat nu duren tot 30 maart komend jaar. Park ter Waerden komt er als nieuw gebied bij, waar tot diezelfde datum groepen jongeren niet welkom zijn.

"In het gebied van sportpark Park ter Waerden is de laatste maanden sprake van een explosieve toename van jeugdoverlast waar sporters en omwonenden last van hebben", laat de gemeente weten.

Met de verlenging en toevoeging van het nieuwe gebied wil de gemeente Landgraaf de jeugdoverlast voor een langere periode aanpakken. Daarvoor zijn al meerdere maatregelen getroffen.

Zo is er meer cameratoezicht in het centrum van Schaesberg, zijn er extra’s controles door boa’s en politie en worden er straatcoaches en jongerenwerkers ingezet. Volgens de gemeente werkt de totaalaanpak van deze maatregelen, in combinatie met het samenscholingsverbod. De regels zijn van tijdelijke aard, zo verklaart burgemeester Richard de Boer. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties