'Gestopte' Huub Stevens: 'Ik denk dat Luhukay het zou kunnen'

Gepubliceerd op 19/11/2020 om 09:36

Een van de meest succesvolle voetbaltrainers van Limburgse afkomst Huub Stevens denkt dat Jos Luhukay een geschikte kandidaat is om de vacante positie als hoofdtrainer bij Fortuna Sittard in te vullen.

"Ik heb met Jos in het verleden samengewerkt. Hij is een eerlijk en duidelijk persoon en ik denk dat hij het zou moeten kunnen om Fortuna weer aan het voetballen te krijgen", zegt Sittardenaar Stevens tegen ZO-NWS. "Fortuna heeft op dit moment iemand nodig met ervaring en iemand die met jonge spelers overweg kan."

Dat er na ruim een week van Hoflands ontslag nog geen opvolger is aangesteld verbaast de in Eindhoven woonachtige Stevens niets. "Een trainer voor de groep zetten is gecompliceerder dan je denkt. Als Fortuna kiest voor een trainer die niets weet van de clubcultuur, is het belangrijk dat er een assistent bijkomt die die bagage wel heeft." Stevens noemt het ontslag van Hofland jammer, maar ziet ook het gevaar van het 'kind van de club' zijn in. "Als hoofdtrainer heb je niet de tijd om ook nog eens de clubcultuur te bewaken. Daar moet je iemand anders voor inschakelen."

Stevens die als trainer van Schalke 04 de UEFA Cup won en tweemaal de DFB-Pokal, gaf drie weken geleden tegenover FOX Sports aan niet meer aan de slag te gaan als hoofdtrainer. En dat bevestigt hij woensdag opnieuw: "Ik ben echt gestopt als clubtrainer. Ik ben te oud geworden om iedere dag op het veld te staan en het trainerschap bij een club vreet aan je." Tijdens zijn laatste trainersklus bij Schalke 04 verloor de Sittardenaar kilo's bij de vleet. "Terwijl mijn eet- en drinkgewoonten niet veranderden."

Voor de vacature hoofdcoach hoeft Fortuna Sittard 'der Feuerwehrmann' niet te bellen. Een adviseursrol ziet Stevens daarentegen wel zitten. "Dan is de afstand tussen Eindhoven en Sittard toch niet zo groot."

Toch zijn de trainersambities van Stevens niet helemaal van de baan, want er is nog een ding dat nog ontbreekt op zijn cv: een nationaal elftal. Tijdens een van zijn periodes bij Schalke 04 had hij de keuze uit diverse nationale elftallen, maar Stevens verkocht ze allemaal een nee. Of de voormalig clubtrainer wel nog openstaat voor een bondscoachschap? "Ja, maar dan moet het wel echt bij mij passen en niet te ver weg zijn."

 

weerfoto november

 

Advertenties