Grote partij gedroogde henneptoppen ontdekt in Brunssumse woning

Gepubliceerd op 25/01/2023 om 12:40
Laatst bewerkt op 25/01/2023 om 12:56

De politie heeft dinsdag in een woning aan de Maastrichterstraat in Brunssum een grote partij gedroogde henneptoppen ontdekt tijdens een doorzoeking. Daarnaast werden er spullen, zoals groeitenten, gevonden om hennep te telen. Dat bevestigt Ger van der Wijst, Hoofd Veiligheid, Toezicht en Handhaving van de gemeente Brunssum, desgevraagd tegenover ZO-NWS. 

Via een melding via Meld Misdaad Anoniem (MMA) was de desbetreffende woning in beeld gekomen bij de politie. Tijdens een doorzoeking werden zakken met ongeveer acht kilo gedroogde henneptoppen en lampen, een koolstoffilter en groeitenten voor de hennepteelt aangetroffen. 

"De politie heeft ons als gemeente in kennis gesteld van de bevindingen. De burgemeester is voornemens het desbetreffende pand voor drie maanden te gaan sluiten", aldus Van der Wijst.  

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties