Harry Meers Huis Hoensbroek weer open

Gepubliceerd op 25/08/2020 om 14:47

Gemeenschapshuis Ons Huis, het voormalige Harry Meers Huis, in Hoensbroek opent weer de deuren voor bezoekers. Ook verenigingen kunnen er weer terecht voor activiteiten.

Ruim twee jaar na de flinke brand die grote delen van het gebouw verwoest heeft, mag voorzitter Ilona Moonen nu weer mensen ontvangen. Wel moeten bezoekers soms nog wennen aan het feit dat ook in Ons Huis de richtlijnen vanwege het coronavirus moeten worden gehandhaafd.

Ilona runde het gemeenschapshuis in Hoensbroek samen met de in Oirsbeek woonachtige Huub Wolfs. De twee verzorgden ook regelmatig inloopspreekuren voor de WAO-belangenvereniging. Wolfs was ook jarenlang lid van de programmaraad van deze omroep. Wolfs overleed enkele maanden na de brand. Het Harry Meers Huis was het levenswerk van hem en zijn collega. Volgens Moonen zou Wolfs trots zijn op het werk dat de vele vrijwilligers in het Hoensbroekse gemeenschapshuis hebben verricht.

De rechter heeft een man veroordeeld tot vier jaar cel voor het veroorzaken van de brand. De man woonde in één van de appartementen boven het gemeenschapshuis.

weerfoto augustus

Advertenties