Heerlen, Brunssum en Voerendaal moeten keuze lokale omroep beter beargumenteren

foto: iStock
Gepubliceerd op 23/04/2024 om 08:36
Laatst bewerkt op 23/04/2024 om 08:44

De gemeenteraden van Heerlen, Brunssum en Voerendaal moeten hun keuze voor de publieke lokale omroep beter beargumenteren. Pas daarna neemt het Commissariaat voor de Media een besluit hierover.

Kerkrade, Beekdaelen en Simpelveld hebben hun huiswerk wel goed gedaan, zo vindt het commissariaat dat de zendmachtigingen verstrekt op advies van de gemeenteraden.

De gemeenteraad van Heerlen koos voor Stichting Plus terwijl ZO-NWS uit een vergelijking beter uit de bus kwam. Bij Brunssum en Voerendaal was dat juist andersom. De drie gemeenteraden moeten hun besluit beter onderbouwen. Dat moeten ze uiterlijk 17 juni doen. Daarna neemt het commissariaat een definitief besluit over zendmachtigingen in de zes gemeenten. Daarvoor zijn ZO-NWS en Stichting Plus in de race.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties