Heerlen gaat verder met brede coalitie

foto © ZO-NWS | Tom Janssen
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 27/05/2022 om 10:23
Laatst bewerkt op 27/05/2022 om 10:28

Een kleine week nadat de Ouderen Partij Heerlen uit de coalitieonderhandelingen stapte heeft Heerlen een nieuwe coalitie. Een blok bestaande uit de PvdA, GroenLinks en Partij voor de Dieren sloot zich bij de onderhandelingen aan en een nieuw coalitieprogramma is af. 

De coalitie bestaat uit de SP, CDA, VVD, D66, Partij Hoensbroeks Belang, PvdA, GroenLinks en Partij voor de Dieren. 

Het coalitieprogramma 'Uit Liefde voor onze Stad' bouwt voort op de lijn van het zittende stadsbestuur. Er wordt gekozen voor sociaal beleid, leefbare buurten en versterken van de culturele kracht van de stad. Ook krijgt het vernieuwen van het centrum speciale aandacht. Net als de vergroening van stad en het bestrijden van energiearmoede. 

Lees ook: Grootste partij OPH trekt zich terug uit coalitieonderhandelingen Heerlen

De grote coalitie wil verder met vijf wethouders. Dat zijn Jordy Clemens (SP), Marco Peters (CDA), Martin de Beer (VVD/D66), Peter van Zutphen (SP) en Casper Gelderblom (PvdA/GL/PvdD).

De komende week wordt het akkoord in de ledenvergaderingen en besturen van de partijen besproken. Tijdens de raadsvergadering van 8 juni wordt het nieuwe college geïnstalleerd. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties