Heerlen, Landgraaf en Voerendaal evalueren hun jeugdhulp

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 24/04/2024 om 15:44
Laatst bewerkt op 24/04/2024 om 16:03

De gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal laten de door hun geleverde jeugdhulp evalueren door een extern onderzoeksbureau. Daaruit moet blijken hoe inwoners de toegang tot de jeugdhulp hebben ervaren.

"Gemeenten zijn wettelijk verplicht om een klantervaringsonderzoek uit te voeren. Dat geldt ook voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)", zegt woordvoerder Robin van Woensel van onderzoeksbureau Dimensus. Dit Brabantse bureau heeft de opdracht gekregen voor het klantervaringsonderzoek.

Dimensus heeft van Heerlen, Landgraaf en Voerendaal cliëntenlijsten gekregen. Daaruit wordt een aantal mensen geselecteerd om mee te doen aan een telefonische enquete.  Uit het resultaat moet blijken hoe de gemeenten burgers in het jeugdhulptraject heeft geholpen. Over een jaar rapporteert Dimensus aan de drie gemeenten. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties