Heerlense vechtsporter Jair C. (51) in cel voor rol bij woningoverval Kerkrade

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 26/01/2022 om 11:22
Laatst bewerkt op 26/01/2022 om 13:15

Eén van de dinsdag opgepakte verdachten voor het plegen van een woningoverval in Kerkrade begin december, is de Heerlense vechtsporter Jair C. (51). Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie uit het rechercheonderzoek waar ZO-NWS over beschikt. 

Op een woning aan de Elbereveldstraat in wijk Kerkrade-West werd op vrijdag 4 december een overval gepleegd. Drie mannen beroofden en knevelden de bewoner en een aldaar aanwezige vriend en namen bij de roof onder andere twee horloges met en honderden euro’s aan buit mee. Op beelden van een bewakingscamera bij de plaats delict was te zien hoe de verdachten de betreffende hoekwoning naar binnen gingen en enige tijd daarna weer op de vlucht sloegen.  

Naast Jair C. werd dinsdag ook nog een 44-jarige man uit Hoensbroek opgepakt op verdenking van het medeplegen van de overval. De politie doet nog onderzoek naar de derde verdachte. Ook een 41-jarige vrouw uit Schinveld werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de brute roof in Kerkrade. De exacte rol van de Schinveldse wordt nog onderzocht.

Jair C.’s advocaat Serge Weening wilde woensdag desgevraagd geen commentaar geven op de arrestatie van zijn cliënt. 
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties